Diş Taşı Temizliği Konya: Diş Taşı Temizliği Nasıl Olur?

Diş Taşı Konya

Diş Taşı Temizliği Konya: Diş Taşı Temizliği Nasıl Olur?

Diş taşı temizliği, günümüzde kişilerin en çok başını ağrıtan unsurlardan biridir. Diş taşları, uzman kişiler tarafından gerçekleştirilecek olan tedavi ve bakımlar ile çok kolay şekilde giderilmektedir. Doğru bilgilendirmeyle düzenli kontrollerle beraber diş taşı sorununu çözmeniz mümkündür. Burada diş taşının oluşum nedenini, tedavi yöntemini ve dikkat edeceğiniz noktalar yer almaktadır. Eğer bu problemden ötürü, Konya’da iyi bir konya diş hekimi ihtiyacınız olduysa, kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Diş Taşı Nedir?

Tüketmiş olduğumuz bütün besinler ve içecekler, dişlerin üzerinde farklı kalıntılar bırakmaktadır. Bu kalıntılar ise zaman içinde dişin yüzeyinde sertleşip bir tabaka oluşturmaktadır. Özellikle de dişin diş eti ile birleşmiş olduğu yumuşak kısım, bu tabakanın da en sert ve yoğun olacak şekilde gözlemlediği yer olmaktadır. Diş ile diş eti arasındaki kalıntılar zaman geçtikçe sertleşmektedir. Kireç benzeri oluşumlar meydana gelir. Diş taşı, ağzın yapısına göre diş eti çekimine neden olabilmekte ve temizleme yapılmadığından dolayı ileri ki zamanlarda da diş eti çekimi gözlenmektedir.

Diş eti hastalığının ciddi bir şekilde etkilenmesine neden olan diş taşının çekilme durumlarında diş arasında kalmış olan boşlukları doldurması da mümkündür. Bu durumdaysa kişi, diş taşı probleminin ve diş eti hastalığının farkında olmaz. Diş hekimine düzenli bir şekilde gidilmeli, altı ayda bir mutlaka kontrole gidilmesi gerekir. Konya da kliniğimiz diş taşı temizleme (detertraj) halk arasında diş parlatma hizmetini tüm hekim kadromuzla vermektedir. diş hekimleri

 

Diş Taşı Neden Oluşur?

Diş taşları, dişlerin üstünde biriken bakteri plağındaki tükürük minarelleriyle sertleşme sonucunda oluşmaktadır. Diş taşları temizlenmediği zaman diş eti iltihabına neden olmakta. Diş eti iltihabının ilk belirtisi ise diş eti kanaması. Ağız kokusundaki en önemli nedenlerden biriside iltihap ve kanamalardan kaynaklanır.

 

Diş Taşları Temizlenmezse Ne Olur?

Diş taşları düzenli bir şekilde temizlenmediği zaman diş etinin içerisine doğru ilerler. Dişi destekleyen dokulara da çok zarar verir. Bu durumdaysa diş eti iltihabı diş köküne kadar iner. Sağlıklı diş eti dokusunda dişe yapışık olarak durur, kök yüzeyindeyse birikmiş olan diş taşları, diş etini dişten ayırır. Bu boşluklarında derinliğinde 3-5 mm’lere kadar ulaşmaktadır. Bu bölgenin temizliğinin yapılması içinde küretaj işlemi gerekmektedir. Lokal anestezi yapılır ve kök yüzeyler, diş eti cebinin içerisinde oluşan iltihaplı diş etlerindeki doku temizlenmektedir. Diş etinin tekrardan kök yüzeyine yapışması sağlanmaktadır. Kesinlikle zararlı değildir.

 

Diş Taşı Temizliği Dişlere Zarar Verir Mi?

Diş taşı temizliği yapıldığı zaman herhangi bir zararı olmaz. Dişlere asıl zararı veren ise diş taşlarıdır. Eğer temizlenmezse diş kaybına kadar varan diş eti hastalığına neden olabilmektedir. Diş eti çekilmesiyle ortaya çıkan kayıplar, çene kemiğinin erimesi ile devam etmektedir. Diş eti ve kemiğin çekilmiş olduğu kısımlarda diş taşı oluşumları da devam etmektedir. Küretaj ise bu kısmın tedavisi için gerekli olmaktadır. Herhangi kayıp oluşmadan ilk öncelikle diş hekimine kontrol yaptırmalı ve diş taşı temizliğini yaptırmanız ağız sağlığınızı korumanızın kolay ve gerekli olan yoludur. Diş taşı oluşumunu engelleyebilmek ağız hijyenini iyi bir şekilde gerçekleştirecektir. Diş fırçasıyla beraber diş arası temizliğini yapmanız, diş taşı oluşumunuzu ve çürükleri engelleyecektir.

Natura Diş Polikliniği

Klinik İletişim Bilgileri

+90 332 236 37 77

Randevu İçin Arayın

Çalışma Saatleri

Pzt-Cmt: 09:00 - 19:00

Bize Yazın

naturadispoliklinigi@gmail.com