Konya Diş Beyazlatma tedavisi için arayışı olan hastalarımız, Konya ilinde konya diş hekimi aradığında ilk akıllara kliniğimiz gelmektedir. Beyazlatma diş hekimi dilinde ve literatürde bleaching olarak geçmektedir. Eğer beyazlatma düşünüyorsanız bilgi için kliniğimizden ücretsiz randevu alıp muayene olabilirsiniz. Kalıcı diş beyazlatma, farklı nedenler ile renk değiştiren ve sararan dişlerin de rengini, kişiye özel olup birkaç ton açarak uygulanabilen bir yöntemdir. Dişlerin yapı kısmında oluşmuş olan renklenmeler bu şekilde giderilir. Güzel gülümseye sahip olmak için sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olunması gerekir. Fakat diş oluşumu esnasında oluşan yapısal bozukluklar, çocukken ya da heniz embriyo halindeyken kullanılmış olan bazı antibiyotikler, içtiklerimiz ve yediklerimiz içilmiş olan sulardaki flor miktarından dolayı renkleşme yapabilmektedir. Bunların dışındaysa yaşlılık, kaplamalar, eski protezler ve dolgular ile beraber dişlerdeki beyazlığın kaybolmasına etkili olur.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Dişleri beyazlatabilmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Birincisi diş hekiminin yardımı ile profesyonel ofis tipi beyazlatma (Office bleaching) diğeriyse hekimin önerisiyle beraber uygulanabilen ev beyazlatma sistemi (Home Bleaching). Diş beyazlatma fiyatları tüm tedaviler gibi muayene olmadan verilmemektedir.
Klinikte Ofis Beyazlatma
Klinikte yapılacak olan diş doktorunun yardımı ile beraber profesyonel beyazlatma şu şekildedir;
• Ağartıcı ilaç diş hekimi tarafınca diş üstüne yerleştirilmektedir.
• İlgili dişlerin de üstüne led veya lazer ışığı belli süre tutulmaktadır.
• Led ışığı dişi beyazlatıyor diye düşünmeyin. Yalnızca beyazlatma jeli aktive olmasını sağlıyor gerekli olan kimyasal reaksiyon başlatılmaktadır. Lazer hiçbir şekilde dişin içerisine işlememektedir.
• Bu işlem 1 saatten kısa sürmektedir. Anında sonuç verse istenilen beyazlığa ulaşmak için bazen birden çok seans grekebilir.
• İşlem bittiği anda sonucu hemen görebilirsiniz.
Beyazlatma İşlemi Herkese Uygulanabilir Mi?
Genellikle herkese uygulanabilen bir işlemdir. Fakat tedavinin etkili olmadığı durumlar bulunur. Diş hekimi ağız içi kontrol ve teşhisiyle beraber dişlerin bu iş için uygun olup olmadığında bakılmaktadır. Dişler sağlıklı ise beyaz ve doğal gülümsemeye sahip olma için en iyi işlemdir. ağzınızda ilerleyen çürükler ve ilerlemiş olan diş eti hastalığına sahip olan kişiler tedavilerini yaptırıp daha sonrasında beyazlatma işlemine geçmeleri gerekir. Bunun dışındaysa büyüme ve gelişimi tamamlamayan kişilere önerilmez. Gebeler ve emziren annelerdeyse beyazlatma işlemi dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.
Beyazlatma Güvenli Bir Tedavi Midir?
Dişlerin beyazlatılması hekim tarafından kaliteli bir şekilde yapıldığı zaman güvenilir ve etkilidir. Dişler ya da diş etleri herhangi bir zarar görmemektedir.
Diş Beyazlatma İşleminde Dikkat Edilecek Durumlar
• Kullanılacak olan ilacın markasıyla içeriği
• Bu konuda deneyim sahip olan hekim ile çalışılması
• İlacın kullanım şekli ve tedavi süresi
Diş Beyazlatmasından Sonra Dikkat Edilecek Noktalar
Diş beyazlatma sonrasında genellikle her hasta az veya çok hassasiyet görülmektedir. Bu hassasiyet ise geçici olmaktadır. 1 ila 3 gün arasında kaybolmaktadırlar. Özellikle de ilk günde hastanın anti enflamatuar özellikteki analjezik kullanımı gerekir. Yine birkaç gün boyunca aşırı soğuk ve sıcaktan kaçınılması gerekir. Bleaching sonrasındaysa her hastanın uygulayacağı diyet listesi bulunmaktadır. Her türlü renk veren yiyecek veya içecekler yasak olmakta. Özellikle de ilk 3 günde çok hassas olacaktır. Bu yüzden daha dikkat edilmesi gerekir.